JADŁOSPIS
20.03.2023 – poniedziałek |
|
Śniadanie |
Płatki owsiane na mleku, pszenny chleb z masłem, żółtym serem i zielonym ogórkiem, herbata; jabłka./1,7/ |
Obiad |
Szpinakowa z ziemniakami; Spaghetti, kompot./1,3,7,9/ |
Podwieczorek |
Chałka z masłem i śmietankowa budyniówka./1,7/ |
21.03.2023 - wtorek |
|
Śniadanie |
Orkiszowy chleb z masłem, gotowaną szynką i pomidorem, kawa zbożowa; banany /1,7/ |
Obiad |
Rosół z makaronem; Ziemniaczane kopytka z cebulką i czerwona, gotowana kapusta, kompot./1,3,9/ |
Podwieczorek |
Piaskowa babka(wyrób własny) i mleko./1,3,7/ |
22.03.2023 - środa |
|
Śniadanie |
Zupa mleczna z makaronem i razowe, wieloziarniste bułki z masłem, herbata; żurawina/1,7/ |
Obiad |
Zupa pomidorowa z ryżem; Drobiowe kotlety, ziemniaki i gotowana marchewka z groszkiem, kompot./1,3,7,9/ |
Podwieczorek |
Kasza manna na mleku z truskawkowym musem, kukurydziane paluchy i herbata./1,7/ |
23.03.2023 - czwartek |
|
Śniadanie |
Grecki, naturalny jogurt z mango, kukurydzianymi płatkami, pestkami dyni i słonecznika, francuz z masłem, kakao; mandarynki./1,7/ |
Obiad |
Krem z czerwonej fasoli z grzankami; |
Podwieczorek |
Razowy chleb z pastą z wędzonego łososia |
24.03.2023 – piątek |
|
Śniadanie |
Kanapki z razowego pieczywa z zieloną sałatą, filetem z indyka i zielonym ogórkiem, kawa inka; zielona i żółta papryka/1,7/ |
Obiad |
Czerwony barszcz z ziemniakami; Ryż z sosem owocowo-jogurtowym, kompot./1,7,9/ |
Podwieczorek |
Francuz z masłem, kremowym pasztetem i pomidorem, kawa zbożowa./1,3,7/ |
Smacznego
* Z przyczyn od nas niezależnych mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.
* Dzieci mają stały i nieograniczony dostęp do wody mineralnej.